Johannan tunnit Oppiminen Yleinen

Millainen on hyvä ulkoasu blogille?

Blogin ulkoasun valinta  voi olla aluksi vaikeaa jos ei täysin tiedä mitä haluaa,  kun teemojakin on paljon erilaisia. Täytyy  valita millaisia värejä haluaa käyttää, Minkälaiset fontit  sopii blogiin, millaisen asettelun haluaa ym.

wpteemat
WordPressissa ulkoasun valitseminen voi olla vaikeaa, koska teemoja on paljon

Teemaan ja blogin ulkoasun valintaan kannattaa käyttää aikaa eikä valita suoraan blogipalvelun oletusteemaa. Oikean teeman löytymiseen voi mennä hetki, mutta ulkoasun muokkaamisen jälkeen blogi näytää viimeistellymmältä, luotettavammalta sekä houkuttelevammalta. Teeman valitseminen on tärkeää, koska silloin blogi erottuu muitten blogien seasta ja on tunnistettava. Myös lukija jaksaa lukea blogia, jos ulkoasu on miellyttävä.

Teemaan valitsemisessa on tärkeää miettiä  mitä haluaa viestiä blogilla. Sillä on pajon eroa, onko blogi jonkun tietyn harrastuksen blogi vai täysin ammatillinen blogi. Blogin ulkoasuja voi olla monenlaisia. Ei ole oikeaa vastausta siihen, että millainen ulkoasu on oikeanlainen , se rippuu monesta asiasta. On esimerkiksi tärkeää, että blogin ulkoasu miellyttää bloggaajaa, jotta blogi viestii siitä henkilöstä ja asiasta, joka pitää blogia.

sieppaa Tässä yhden blogin ulkoasu, josta pidän www.kasperstromman.com/

Mitä kannaattaa ottaa huomioon ulkoasua valittaessa?

Kannattaa valita selkeä teema, joka ei ole liian täynnä sisältöä . Liian täynnä olevaa  sivua on liian raskas lukea.  Kannattaa valita myös teema, jossa on  selkeä navigointi. Itse pidän vaakanavigaatiosta. Lukijan on helppo löytää blogista tärkeimät asiat, kun siinä on selkeä navigointi. Tyhjän tilan käyttöä ei saa pelätä, mutta sitä ei saa olla liikaakaan, koska silloin sivu näyttää liaan tyhjältä.

Itse pidän enemmän mustavalkoisesta yksinkertaisesta teemasta mieluummin,kuin todella värikkäästä. Jos pohja on valkoinen ja teksti mustaa voi ulkoasua piristää  värikkäillä ja suurikokoisilla kuvilla. Värikäskään teema ei ole huono vaihtoehto.

Värien käytössä voisi ottaa huomioon värien yhteensopivuuden ja sen, että värisävyt sopisivat toisiinsa. Värien tulisi olla raikkaita, jotta blogia olisi miellyttävää lukea. Väreissä kannattaa myös olla tarvittaessa tarpeeksi kontrastia.

Kannattaa valita päätteettömät fontit, koska ne ovat näytöllä helppolukuisempia kuin päätteelliset fontit. Pääättettömiä fontteja ovat esimerkiksi Arial, Century gothic, Helvetica, Verdana sekä Gill sans.

Taustalla ja tekstillä on hyvä olla kontrastia. Leipäteksti on yleensä mustaa tai harmaata ja tausta on  valkoinen tai harmaa. Teksti on luettavaa silloin, kun se on harmaata valkoisella pohjalla  tai mustaa valkoisella pohjalla. Itse pidän jälkimmäisestä vaihtoehdosta enemmän. Teksti saa olla myös suhteellisen suurikokoista, koska sitä luetaan myös pieniltä näytöiltä.

Miksi valitsin tämän teeman?

teema

Valitsin juuri tämän teeman, koska se on yksinkertainen ja selkeä. Pidän siitä, että tausta on valkoinen ja yksikertaista taustaa voi tehostaa kuvilla. Ulkoasussa on hyvää myös se, että se on selkeä. Siinä on selkeät navigointi ja  asiat löytyvät  blogista helposti.

-Aaron

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.