Ajankohtaista Lifestyle Oma elämä Yleinen

Ennen kaikkea olen ihminen

Minua pelottaa. Minua pelottaa sellainen maailma, jossa ei ole tilaa avoimuudelle, avarakatseisuudelle ja ihmisille olla sellaisia kun he ovat, yksilöinä. Sitä että luodaan jonkinlainen malli tai käsitys siitä, että kuinka jokaisen olisi hyvä elää. On kuitenkin vuosi 2020. Minua suututtaa aina ahdasmielisyys, joka ei auta ketään. Pikemminkin se pahentaa monen ihmisen oloa. Sanna Ukkola kirjoittaa siitä kuinka miehen tulisi olla maskuliininen mies eikä muille tavoille olla mies jää tilaa.

Minua pelottaa vieläkin se, mitä minusta ajatellaan ja mitä voin kertoa itsestäni esimerkiksi täällä netissä. Aivan turhaan. Allergikko, migreenikko, introvertti, biseksuaali, luovasti lahjakas graafinen suunnittelija. Totta kai olen noita kaikkia, mutta ennen kaikkea olen ihminen. Yksilö. Ihminen on jolla on elämä ja henkilökohtainen historia, jonka vuoksi minusta tuli minä ja sellainen kuin nyt olen. Kukaan ei voi tulla minun puolestani määrittelemään mitä olen ja mitä haluan olla. Jokainen ihminen on yksilö, joita ei voida laittaa muottiin ja kertoa, millaisia heidän pitäisi olla. Ihminen on myös paljon enemmän kuin hänen sukupuolensa. Jokainen on omanlaisensa yksilö ja persoonansa. Kukaan ei voi myöskään sanoa toisen puolesta, millainen toisen ihmisen pitäisi olla ja mihin hän kykenee.

Minun on aina ollut vaikea löytää omaa paikkaani tai tunnetta kuuluvuudesta. Osin koulukiusaamisen trauman vuoksi minulla on ollut tunne etten ole riittävä ja etten kelpaa ja tunne ei ole hävinnyt kunnolla ajan myötä. Osin myös tämän maailman odotuksien vuoksi. Siksi koska en ole ekstrovertti miehekäs hetero mies. Sanna-Ukkola jatkaa kolumnissaan tämän maailman koulukiusaajien linjaa, jonka mukaan kaikkien miesten pitäisi olla samanlaisia.

Minun on aina ollut vaikea löytää omaa paikkaani tai tunnetta kuuluvuudesta. Osin koulukiusaamisen trauman vuoksi minulla on ollut tunne etten ole riittävä ja etten kelpaa, joka ei ole hävinnyt kunnolla ajan myötä. Osin myös tämän maailman odotuksien vuoksi. Siksi koska en ole ekstrovertti miehekäs hetero mies. En aina ole tuntenut kuuluvani joukkoon ja se on väärin, koska kenenkään ei pitäisi tuntea niin. Ei minunkaan. Minä olen aina tykästynyt ja rakastunut ihmiseen, en sukupuoleen tai muuhunkaan. Minä myös pidän vaatteista ja muodista ja siitä että voin laittautua kivan näköiseksi kun lähden ulos eikä sen pitäisi olla keltään pois. En ole ehkä ole se perinteinen miehen malli eikä minun tarvitsekaan olla ja toivon että voin jakaa positiivista kuvaa vapaudesta olla siitä mitä on ja mikä tuntuu hyvältä. Olen riittävä näin kuin tänään olen ja tunnen. Tunnen vihdoin olevani kokonainen. Se on varmasti näkynyt viimeaikoina somekanavissani.

Olen aina ollut hyvin avoin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa siitä mitä olen ja teen elämässäni, vaikkakin oman sisällön eteen teenkin tunteja taustatyötä, kuten valokuvausta ja muuta työtä. Silti jakamani tunteet ovat aitoja ja se sanoma mitä haluan kaikille ihmisille aina sanoa ja jakaa. Ole aina sellainen kun itsestäsi tuntuu hyvältä äläkä välitä muiden mielipiteistä. Riität sellaisena kuin olet. Maailma olisikin upea paikka jos kaikki ihmiset uskaltaisivat olla ja elää itsensä näköisesti oman näköistä elämää. Olen sitten tehnyt jotain oikein, jos pystyn avoimesti jakamaan elämääni sekä positiivisia ajatuksia ja edes millin verran yhtään muuttaa maailmaa kertomalla ja jakamalla ajatuksiani. Julkisesti häpeilemättä mitä minusta ajatellaan.

En pelkää. Olen tässä kokonaisena ja elän oman näköistä elämääni avoimesti. On yhtä monta tapaa olla mies kuin miehiäkin. Silti kaikesta huolimatta olen ennen kaikkea ihminen.

Keväisin terveisin,

Aaron Lepistö
Bloggaaja ja graafinen suunnittelija
@helloimaaronlepisto

aaronlepisto.fi/

www.vividandvisual.fi/


Jos tykkäsit artikkelista, niin jaathan sitä,Kiitos!

(2) Kommentit

  1. Hieno teksti! Kaikkea hyvää sinulle.

    1. Kiitos paljon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.