Ajankohtaista Kulttuuri Lifestyle Matkustelu Muoti Oma elämä Oppiminen Valokuvaus Yleinen

Karanteenissa

Olin kirjautumassa joitain päiviä sitten Vivid & Visual Lifestyleen, kun huomasin että sivut olivat menneet alhaalle. Pelästyin, koska en ollut muistanut ottaa niitä varmuuskopioita pitkiin aikoihin kiiressä. Hyvänä muistuksena minullekin varmuuskopioista ja niiden ottamisesta. Ikinä ei voi tietä mitä, teknisiä ongelmia sattuu vastaan kullonkin. On inhimillistä että näin sattuu myös kokeneellekin osaajalle. Lopulta kaikki hyvin: täällä ollaan ja sivusto on pystyssä.

Rätisevä videopuhelu tai Internet tuskin koskaan korvaa aitoja kohtaamisia, halaamista. Siltä minusta tuntuu. Mutta onneksi, ne on olemassa ja antaa niin paljon mahdollisuuksia arkisten asioiden hoitoon, varsinkin tällaisinä aikoina.

Kun mietin että, mistä kertoisin minulle on helpointa kirjoittaa siitä hetkestä ,jota juuri elää. Kuten arvaattekin, minulla piti olla hyvin erilainen kevät. Ei matkoja, tapahtumia, Helsinkiä, joka on mieleni kotikaupunki, työhaastatteluita, töitä, ystävien tapaamisia ollekaan, aamutreenejä tai lounaita, kahveja. Paljon menetettyjä mahdollisuuksia. Valokuvaus ja somesisällöt on pienempiä kuin koskaan, kun ei pääse tapahtumiin paikan päälle. Sekin varmasti vaikuttaa tähän blogiin. Onkin suurta luovuutta voida suunnitella sisältöä niissä olosuhteissa, jotka ovat sillä hetkellä mahdollisia. Ja totutella siihen, että kaikki asiat joutuu tekemään kotona. Mutta nämä ovat suuressa mittakaavassa pieniä asioita enkä halua sellaisista valittaa, kun asiat ovat muutenkin minulla vallan mainiosti. Olen kiitollinen kun saan olla terve ja läheiseni saavat olla kaikki terveitä. Kaikki muuttui minullakin maaliskuun alussa epidemian alkaessa viikossa. Edellisellä viikolla olin ollut vielä eräällä työkeikalla. Siitä lähtien olen ollut kotona omaehtoisessa karanteenissa suosituksien mukaisesti, mikä onkin ollut terveyden kannalta minulle ainoa vaihtoehto. Minulla on ollut kamala ikävä ystäviäni ja kaikkia arkisia juttuja, jotka nyt tuntuvat luksukselta.Varsinkin, sitten kun pääsee näkemään muutakin elämää. Se on ehkä ihmiselle vaikeinta, sekä epävarmuus tulevasta. Rätisevä videopuhelu tai Internet tuskin koskaan korvaa aitoja kohtaamisia, halaamista. Siltä minusta tuntuu. Mutta onneksi ne ovat olemassa ja antaa niin paljon mahdollisuuksia arkisten asioiden hoitoon. Kaikesta huolimatta olen hyvin toiveikas tulevan suhteen. Ehkä minä ja muutenkin me opimme enemän arvostamaan arkisia asioita ja kohtaamisia. Minulla odottaa sitten hieno elämä, kun on taas sen aika. Elämässä on se jännä juttu, ettei ikinä voi tietää mitä tapahtuu, jos sen kaiken on vaan valmis ottamaan vastaan pelkäämättä, haavoittuvaisena. Kirjoitinkin jo listan puhelimen muistioon mitä haluan sitten taas tehdä, kun seon mahdollista. Toteutusta vaan odotellessa. Kyllä tämä ajan kanssa vielä helpottaa ja kunhan pysytään vaan kaikki terveinä.

Yhtenä päivänä pukeuduin vain Guessin huppariin.

Näin karanteenissa minusta tuntuu, olen pysähtynyt ensimmäistä kertaa pitkään aikaan lepäämään ja on ollut hyvää aikaa rauhottua ja vetää vaikka kasvonaamiota rennosti kotona. Tehdä sellaisia asioita, joita ei tulisi muuten tehtyä ja aikaa löytää sellaista mielekästä tekemistä. Ainakin kaapit ovat siistejä ja tein sattumalta ensimmäisen Tik Tok-videonkin käyttäjälleni,jota en olisi varmaan muuten ikinä päätynyt tekemään. Oli tosi hauskaa. Jonain päivinä on vaan tuntunut hyvältä vetää meikit naamaan ja laittaa kynnet, ihan vain itseään varten. Ajattelen että meikkaus kuuluu ennen kaikkea kaikille ja sitä tehdään eniten itseä varten, eikä muita varten. Siksi sitä voi tehdä ja harjoitella yksinkin kotona, ilman minnekään menemistä.

Näinä aikona on ehkä ainakin minulle ollut vaikeampaa kirjoittaa ja suunnitella somesisältöä, kun ei oikein tiedä mistä kirjoittaisi. Moni juttu on peruuntunut, eikä muutenkaan tulisi mieleen kirjoittaa mitään kuohahtavaa tai vakavampaa mielipidekirjoitusta. Minusta tuntuu, että nyt kaipaamme eniten kevyttä ja hauskaa sisätöä, joka piristää. Olenkin päivittynyt enemmänkin juuri nyt instagramiani @helloimaaronlepisto. Juuri nyt on myös hyvin tärkeää pitää seuraajat ja kohderyhmä menossa mukana ja päivittää piristäviä hetkiä.

Vinkkini kotona olemiseen

  1. katso suosikkisarjojasi vaikka netflixistä tai muusta vastaavasta palvelusta
  2. soita ystävälle tai muulle läheiseiselle ihmiselle ja pysy yhteydessä tai vietä aikaa niiden ihmisten kanssa, joiden voit
  3. jatka normiarkirutiinia ja asioita joista pidät ja vaikka laittaudu jos siltä tuntuu.
  4. kuuntele musiikkia spotifystä tai lue e- tai äänikirjoja
  5. Kotonakin voi treenata hyvin! tai vaikka ulkoilla jos siltä tuntuu
  6. pidä lepohetki ja sulje kaikki laitteet vapaa-ajalla, jos siltä tuntuu ja päätä milloin haluat seurata uutisia, muuten ne voi sulkea.

Keväisin terveisin,

Aaron Lepistö
Bloggaaja ja graafinen suunnittelija
@helloimaaronlepisto

aaronlepisto.fi/

www.vividandvisual.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.